Зупинка комунального транспорту під час тривог: скільки переплачують кияни

На думку активістів, зупинка комунального транспорту під час тривог має бути скасована

Стало відомо, скільки кияни переплачують маршрутникам через зупинку комунального транспорту під час повітряних тривог. Про це повідомляє громадська ініціатива "Пасажири Києва", передають "Коментарі".

За словами активістів, рішення міської влади призвело до того, що кияни та гості міста втратили гарантію дістатися саме комунальним транспортом до пункту призначення. Але таку гарантію надають приватні перевізники, які під час повітряних тривог не зупиняються. Вони у будь-який час підвезуть пасажира, але тільки за готівку, яка не обліковується, і вдвічі дорожче. В основному, це 15 грн за проїзд проти 8 грн (6.50 грн) у комунальному транспорті Києва.

Щоб визначити, скільки ж пасажир змушений переплачувати, за основу розрахунків "Пасажири Києва" взяли ситуацію, коли киянин чи киянка протягом 30 днів хоч один раз на день виїжджають з дому. 

Таким чином, за місяць поїздок на маршрутках пасажир платить 900 гривень. Хоча на комунальному транспорті витрати були б вдвічі менші – 480 грн (при оплаті за 8 грн). Отже, переплата приватним перевізникам щомісяця складає не менш ніж 420 гривень.

Зупиняється комунальний транспорт вже майже 8 місяців. Отже, мінімальна переплата за цей період вимірюється у розмірі в 3360 гривень кожним пасажиром, який відмовився від послуг комунального транспорту.

"В умовах війни кожна людина має більш корисні та пріоритетні напрямки на використання власних коштів і не хоче переплачувати за транспорт, коли причина цьому абсолютно неефективне політичне рішення. Тому зупинка комунального транспорту під час тривог має бути скасована", - наголосили в громадській ініціативі.

Нагадуємо, що кияни просять міську владу заборонити будівництво нових транспортних розв'язок у Києві до закінчення будівництва Шулявського шляхопроводу. 15 березня на сайті КМДА була опублікована інформація про плани почати будівництво дворівневої розв'язки на перетині вулиць Богатирської та Полярної.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися