Киянам повернули незаконно захоплену земельну ділянку на ДВРЗ

Зусиллями прокуратури земельну ділянку вартістю 4 млн грн повернуто громаді

Прокуратура повернула столичній громаді земельну ділянку на ДВРЗ вартістю понад 4 млн грн. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратура Києва забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді самовільно привласненої земельної ділянки.

Під час досудового розслідування прокуратура встановила, що фізична особа шахрайським шляхом зареєструвала за собою право власності на земельну ділянку на вулиці Інженера Бородіна у Дніпровському районі міста Києва на підставі рішення Київської міської ради, якого ніколи не існувало.

З метою узаконення своїх дій обвинувачений у подальшому передав земельну ділянку до статутного капіталу юридичної особи, директором якої був він сам.

Потім, продовжуючи свою незаконну діяльність, обвинувачений передав земельну ділянку до статутного капіталу іншої юридичної особи, єдиним учасником якої був сам. У подальшому земельна ділянка була незаконно поділена.

З метою захисту інтересів громади, прокуратура звернулася до суду з позовом про повернення земельної ділянки, який був задоволений судом.

На сьогоднішній день рішення суду фактично виконано, право власності за юридичною особою припинено, про що внесено відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Нагадуємо, що Київська міська прокуратура у судовому порядку досягла повернення державі земельної ділянки з озером у курортній зоні на Львівщині вартістю 454 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися