У Києві біля Оболонської набережної хочуть збудувати величезний паркінг (Фото)

В Оболонському районі української столиці біля однойменної набережної хочуть звести дворівневий паркінг

В Оболонському районі української столиці біля однойменної набережної хочуть збудувати дворівневий паркінг на 750 місць на вулиці Прирічна — Київська міська рада має намір виділити на це 120 мільйонів гривень.

Рішення про будівництво схвалено на засіданні земельної комісії Київради, пишуть журналісти видання Оболонь. Наразі за нього мають проголосувати депутати на засіданні Київради 24 березня. Проект рішення передбачає надання КП з питань будівництва житлових будинків "Жилінвестбуд-УКБ" земельної ділянки на Прирічній "в постійне користування для розміщення та експлуатації будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства".

За словами представника "Жилінвестбуд-УКБ", новий паркінг на 750 паркомісць збираються будувати для відвідувачів парку "Наталка". Проте парк знаходиться у протилежній частині Оболонської набережної, приблизно за 2,5 кілометри від Прирічної. Представнику комунального підприємства також важко відповісти на питання, коли окупляться 120 млн грн, виділені з бюджету на будівництво паркінгу. Зазначивши, що після будівництва об'єкт буде передано "оператору".

Також депутати проігнорували заяви представників громадськості про те, що багаторівневого паркінгу немає у затвердженому Київрадою у 2021 році детальному плані цієї території. Журналісти видання також пишуть, що за будівництвом величезного паркінгу можуть стояти плани щодо будівництва ЖК на березі затоки Собаче Гірло. Адже в минулому земельну ділянку біля води у 16 га віддали в оренду ТОВ "Архітектурно-будівельний альянс", яке пов'язували з бізнесменами Артуром Мхітаряном та Вадимом Столаром.

У 2018 році, після багаторічних протестів місцевих жителів, Київрада не продовжила оренду цієї ділянки та доручила "Київзеленбуду" створити на цьому місці парк. Втім, як зазначають журналісти, за 5 років Київзеленбуд так і не оформив цю земельну ділянку і не розпочав роботи з облаштування парку. А майбутній паркінг дозволить поєднати ділянку на березі затоки Собаче Гірло з Оболонською набережною.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися