На Київщині відкрили ще одне модульне містечко

Де отримали житло люди, які втратили домівки за час війни

У Дмитрівці відкрили модульне містечко для тимчасового проживання тих, хто лишився власних осель через війну. Про це розповіли в Київській обласній військовій адміністрації (КОВА), передають "Коментарі".

За даними відомства, модульне містечко у Дмитрівці складається із трьох секцій. Кожна має 21 кімнату, санвузол, кухню, їдальню, дитячу та кімнату-сушарку для одягу. Тимчасове житло обладнали технікою, меблями та речами першої необхідності. Поруч встановили потужний генератор. Містечко розраховане на одночасне розміщення 252 людей. Наразі у двох секціях вже проживає 41 сім’я. Третя секція повністю готова до заселення нових мешканців.

"Щодня триває спільна робота над відновленням знищеного окупантами, аби люди змогли якнайшвидше повернутися до власних домівок. Тому таке тимчасове житло має бути максимально комфортним і затишним для мешканців", — прокоментував заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

У Київській області це вже 16 модульне містечко, встановлене за сприяння уряду Польщі та за підтримки Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Модульні містечка для тимчасового проживання людей встановлені в Ірпені, Бучі, Кухарях, Василькові, Іванкові, Макарові та інших населених пунктах.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися