Стало відомо, скільки вихідних та свят буде у Києві у квітні

Стало відомо, скільки вихідних та свят буде для мешканців української столиці у квітні

Стало відомо, скільки вихідних та свят буде для мешканців української столиці у квітні — 7 лютого 2023 р. Верховна Рада України продовжила дію військового стану (до 20 травня 2023 року). Згідно із Законом України "Про організацію трудових відносин в умовах військового стану", у квітні не буде додаткових вихідних, пов'язаних із святкуванням Великодня.

У квітні традиційно 30 днів, з них 20 днів будуть робітниками, а 10 – офіційними вихідними (субота та неділя). Тобто українці працюватимуть 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26, 27 та 28 квітня. А відпочиватимуть 1 та 2, 8 та 9, 15 та 16, 25 та 26, 29 та 30 квітня.

Українців другого місяця весни чекає одне з найбільших церковних свят — Великдень чи Воскресіння Христове. Також в Україні святкують День геолога (2 квітня), День працівників ракетно-космічної галузі України (12 квітня), День Землі (22 квітня). А віруючі східного обряду святкуватимуть ще одне велике церковне свято – Благовіщення Пресвятої Богородиці (7 квітня).

Нагадаємо, що в українській столиці призначили дати весняних канікул 2023 року для місцевих шкіл. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

Відомо, що діти Києва відпочиватимуть із 27 березня по 3 квітня, а причин для перенесення канікул сьогодні не спостерігається. Зазначається, що інші освітні заклади столиці продовжать роботу з дотриманням заходів безпеки. Під час канікул у школах організовано роботу консультативних груп за окремими розкладами, проведення індивідуальних занять та групових консультацій з використанням різноманітних освітніх технологій, роботу гуртків та спортивних секцій.

Установи дошкільної освіти та поза школою столиці під час канікул продовжать роботу у форматі, в якому працюють, та з урахуванням ситуації безпеки, дотримуючись алгоритму дій при оголошенні повітряної тривоги.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися