У Київській області почався суд на захист печери Геонавт від знищення

КЕКЦ прагне запобігти знищенню печери та лісів під забудову котеджами

Сьогодні почався суд на захист печери Геонавт та лісів Київського лісгоспу від рейдерів. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ), передають "Коментарі".

Сьогодні, 28 березня, суддя Обухівського районного суду Київської області О. Тиханський розпочав судову справу на захист печери Геонавт та лісів Київського лісгоспу від рейдерів.

До КЕКЦ звернувся Київський лісгосп з проханням допомогти повернути біля 50 га його лісів, які були незаконно "приватизовані" завдяки, як припускають в еколого-культурному центрі, злочинній діяльності чиновників Обухівської райдержадміністрації.

Крім того, під загрозою знищення опинилась єдина в Київській області природна печера Геонавт, яку знають всі спелеологи. Щоб запобігти знищенню печери та лісів під забудову котеджами, КЕКЦ подав позов до суду.

На судовому засіданні, на прохання КЕКЦ, суд залучив в якості третьої сторони Київський лісгосп. Відповідачі на суд не з'явилися. Чергове судове засідання відбудеться у травні.

Нагадуємо, що Басейнове управління водних ресурсів Середнього Дніпра погодило створення заказника "Ріка-Герой Ірпінь". На землях Білогородської ОТГ погодили створення заказника площею 198 га для охорони заплави річки Ірпінь від забудовників та забезпечення гідрологічного режиму річки.

Читайте также