У Київській області масові відключення світла через погоду: деталі

У різних районах на території Київської області відбуваються відключення електроенергії через аварію на електромережах — причиною стала негода, вітер та випадання снігу

У різних районах на території Київської області відбуваються відключення електроенергії через аварію на електромережах — причиною стала негода, вітер та випадання снігу. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала Київська обласна військова адміністрація.

За словами чиновників, найбільше відключень — у Вишгородському, Києво-Святошинському та Васильківському енерговузлах. Бригади компанії працюють у посиленому режимі, щоб ліквідувати аварійні відключення та максимально швидко відновити роботу обірваних поваленими деревами ділянок електромереж. До робіт залучено 108 бригад.

Нині знеструмлено близько 60 населених пунктів, які постраждали від негоди. Пошкодженими залишаються 62 лінії 6-10 кВ та понад тисячу трансформаторних підстанцій. Без світла – понад 30 тисяч клієнтів.

Нагадаємо, що директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка розповів, коли варто очікувати на закінчення опалювального сезону в українській столиці. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам видання ТСН.

За його словами, є загальновідомі правила, коли завершується опалювальний сезон – середня температура повітря має становити +8 градусів на добу. Але, як свідчить практика, слід вимкнути тепло, як одразу йде похолодання.

"Тому потрібно детально проаналізувати прогноз погоди, а вже після цього перекривати тепло. Досвід показує, що коли йде похолодання, то люди починають масово хворіти, а ще часто користуватися електрообігрівачами, що дуже небезпечно. Особливо для людей похилого віку, які хочуть зігрітися. я б радив із цим не поспішати", - розповів Сергієнко.

Він зазначив, що потрібно орієнтуватися на 15 квітня, але все залежатиме від погоди, оскільки торік опалювальний сезон закінчився 28 березня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися