Києво-Печерська Лавра: у РНБО заявили, що виганяти УПЦ МП силою не будуть

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що духовенство УПЦ МП силою не виганятиме з Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що духовенство УПЦ МП силою не виганятиме з Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій. Про це чиновник повідомив під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За його словами, УПЦ МП не відрізняється від інших інститутів і має привести свої документи у відповідність до закону, щоб працювати на території України.

"Для нас це питання національної безпеки, робота російської церкви на території нашої країни не може бути саме з точки зору нашої безпеки. Якщо будь-який інститут пов'язаний з московією, він не має права працювати на території нашої країни. Їм потрібно привести у відповідність усі свої документи , які є у цієї установи. Вони нічим не відрізняються від усіх інших інститутів, що працюють на території нашої держави. У нас заборонено співпрацю з країною-агресором", - сказав Данилов.

Він додав також, що Києво-Печерська лавра є власністю держави, власністю громадян та УПЦ МП має діяти відповідно до чинних нормативно-правових документів. І якщо хтось вважає, що має право не виконувати закони нашої країни, він помиляється.

“Закони повинні виконувати всі, і не важливо хто, чим займається: чи служить Богу, чи інші справи. Закони не можуть бути вибірковими”, – сказав секретар РНБО.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися