У Деснянському районі Києва перейменували вулицю: нова назва

Було обрано нову назву вулиці Марини Цвєтаєвої

У Деснянському районі вулицю Марини Цвєтаєвої перейменовано на вулицю Олександри Екстер. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Марини Цвєтаєвої мала назву на честь російської поетеси, перекладачки та прозаїка. У рамках деколонізації топоніміки столиці нову назву вулиці обрали шляхом рейтингового онлайн-голосування у додатку "Київ Цифровий". Серед варіантів перейменування пропозиція Олександри Екстер набрала 2 877 голосів.

Нова назва була запропонована на честь Олександри Екстер - української художниці, сценографа та педагога, представниці європейського кубізму та футуризму, українського авангарду та однієї із засновниць стилю ар-деко.

Зміна назв міських об'єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що у столиці проспект Юрія Гагаріна перейменовано на проспект Леоніда Каденюка. Нова назва запропонована на честь українського льотчика-випробувача 1-го класу, космонавта, генерал-майора авіації, першого і єдиного на сьогодні астронавта незалежної України, Героя України Каденюка Леоніда Костянтиновича.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Николай Ефанов

7 грудня 2023, 16:29

Еврейская художница из Белостока Александра Эстер прожила несколько лет до и после Первой мировой в Киеве, потом уехала в Москву, где прожила дольше, а оттуда в Фонтенбло до конца дней своих. Это не делает её украинской художницей. Гитлер жил в Виннице, но не стал от этого украинским политиком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися