На Київщині посилили захист від атак ворожих дронів (ВІДЕО)

Що розповіли військові

Збройні сили України отримали потужні пікапи для захисту неба над Київщиною. Про це заявив командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передають "Коментарі".

Передали автомобілі українським захисникам загальною вартістю майже чотири мільйони гривень благодійники. Це відбулося сьогодні, 1 квітня, в аеропорту Гостомеля. На ці потужні рамні машини із шостилітровими дизельними двигунами можна встановити переносний зенитний ракетний комплекс (ПЗРК) чи кулемет. Такі автівки дозволять мобільним групам ЗСУ ефективніше відбивати атаки ворожих безпілотників.

"Мобільним вогневим групам ППО вдасться знищувати 80% дронів камікадзе, а також збивати крилаті ракети та інші повітряні цілі, що летять на малій висоті", — заявив ЗМІ командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв.

Генерал додав, що мобільні підрозділи ЗСУ патрулюють у важкодоступних районах в умовах бездоріжжя і потребують транспорту високої прохідності.

"Ще десять автомобілів-позашляховиків отримали українські військові для відбиття ворожих повітряних цілей на північному напрямку нашої країни. Робота по збільшенню чисельності мобільних груп триває постійно", — прокоментував Наєв.

судитимуть керівників відомої мережі магазинів військового спорядження. Обвинувальний акт відносно двох підприємців, викритих на організації схеми продажу гуманітарної допомоги для ЗСУ та порушенні порядку міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, скерували до суду.

Читайте также