На Київщині заборонили пластикові квіти та вінки на цвинтарях: деталі

У Зазимській громаді на території Київської області заборонили пластикові вінки та квіти на цвинтарях – виконавчий комітет сільської ради заборонив їх використання

У Зазимській громаді на території Київської області заборонили пластикові вінки та квіти на цвинтарях – виконавчий комітет сільської ради заборонив їхнє використання. Про це стало відомо з повідомлення видання "Вісник Придесіння".

Також у сільській раді рекомендують торговим закладам не продавати пластикові квіти та інші ритуальні товари із пластику та полімерних матеріалів. Також заборонили демонстрацію ритуальних пластикових виробів поза торговельними площами.

Нагадаємо, що на території Київської області може з'явитися новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий столичний активіст Дмитро Перов.

За його словами, цвинтар можуть розмістити у Биківні між Броварами та Києвом. Уряд і Міністерство ветеранів сьогодні розглядають цей варіант як найімовірніший.

Попередню ідею, яка передбачала розміщення меморіалу на Лисій горі, остаточно відхилили після додаткових консультацій з експертами та активістами.

Перов уточнює, що згідно з ескізом новий військовий цвинтар матиме три зони, а його загальна площа становитиме понад 100 гектарів.

Активіст уточнив, що уряд також розглядає варіанти розміщення цвинтаря на ВДНГ, у Берківцях, Червоному та Чайках (Святошинський ліс).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися