У Лаврі на Великдень пройде служба ПЦУ: що буде з комендантською годиною

На території Києво-Печерської Лаври на Великдень відбудеться святкова служба глави Православної церкви України Епіфанія

На території Києво-Печерської Лаври на Великдень відбудеться святкова служба глави Православної церкви України Епіфанія. Про це стало відомо із коментаря священнослужителя, який він дав журналістам Суспільного.

За словами Епіфанія, про час богослужіння повідомлять додатково, оскільки на Великдень у Києві не скасовуватимуть комендантську годину.

"Це викликає трохи труднощів, тому що в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але, швидше за все, після комендантської години вранці", - сказав предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, що з секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що духовенство УПЦ МП силою не виганятимуть із Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій. Про це чиновник повідомив під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За його словами, УПЦ МП не відрізняється від інших інститутів і має привести свої документи у відповідність до закону, щоб працювати на території України.

"Для нас це питання національної безпеки, робота російської церкви на території нашої країни не може бути саме з точки зору нашої безпеки. Якщо будь-який інститут пов'язаний з московією, він не має права працювати на території нашої країни. Їм потрібно привести у відповідність усі свої документи , які є у цієї установи. Вони нічим не відрізняються від усіх інших інститутів, що працюють на території нашої держави. У нас заборонено співпрацю з країною-агресором", - сказав Данилов.

Він додав також, що Києво-Печерська лавра є власністю держави, власністю громадян та УПЦ МП має діяти відповідно до чинних нормативно-правових документів. І якщо хтось вважає, що має право не виконувати закони нашої країни, він помиляється.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися