У Києві відбулося важливе перейменування: подробиці

У Голосіївському районі столиці перейменовано вулицю

У Голосіївському районі Києва вулицю Столєтова перейменували на честь українського письменника Уласа Самчука. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що вулиця Столєтова була названа на честь російського фізика Олександра Столєтова. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 5 003 голоси, набрала пропозиція Уласа Самчука. 

Нова назва запропонована на честь видатного українського письменника, журналіста і публіциста, редактора, члена уряду УНР у вигнанні, члена ОУП "Слово", автора одного з найвідоміших літературних творів про події Голодомору 1932-1933 рр. в Україні – роману "Марія" Уласа Олексійовича Самчука.

У міськраді нагадують, що зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Нагадуємо, що у Голосіївському районі столиці перейменували вулицю Маршальську на честь Галини Севрук. Нова назва була запропонована на честь української художниці, керамістки-монументалістки та співавторки вітражу "Шевченко. Мати" Галини Севрук, яку у 1968 році виключили зі Спілки художників України за підписання "Листа-протесту 139" на захист репресованих.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися