У Києві хочуть змінити проїзд у транспорті: які є проблеми із цим

В українській столиці зривається процес запровадження електронного квитка для оплати проїзду у маршрутних таксі

В українській столиці зривається процес запровадження електронного квитка для оплати проїзду у маршрутних таксі. Про це стало відомо з коментаря глави ГО "Асоціація перевізників Києва та Київської області" Ігоря Моїсеєнка виданню Телеграф.

За його словами, питання запровадження електронної оплати проїзду в міських маршрутках зависло з однієї принципової причини — різний підхід міської та центральної влади та приватних перевізників до цифровізації проїзду.

Він зазначив, що у Європі ця система "працює ідеально", а за виконанням умов роботи перевізників стежать контролери. У разі, якщо на якомусь маршруті зафіксовано порушення (наприклад, відхилення від інтервалу або брудний автобус), такому оператору нараховується штраф, "і наприкінці місяця він отримує не обумовлену суму, а кошти з вирахуванням штрафів".

Голова об'єднання каже, що крім того, що зменшується виторг, плюс ще йде додаткове навантаження на закупівлю валідаторів.

"Здавалося б, 5% - невелика така сума, але копійка до копієчки на місяць, в принципі, виливається у суттєвіші кошти", - резюмує керівник ГО.

Читайте также