Київська дитяча залізниця відкрила ювілейний літній сезон (ФОТО)

Що змінилось за час воєнного стану та яка вартість квитків

На Київській дитячій залізниці, що в Сирецькому парку, сьогодні, 15 квітня, відкрили ювілейний літній сезон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію компанії "Укрзалізниця".

За даними перевізника, Київська дитяча залізниця відкрила 70-й сезон руху поїздів. Перший поїзд по Сирецькому лісопарку вирушив 2 серпня 1953 року. Під час відкриття нового сезону Київської дитячої залізниці для гостей провели концерт і освітньо-профорієнтаційний ярмарок, де були представлені навчальні заклади залізничного профілю. Також працювали різноманітні фотозони, безліч локацій з майстер-класами та залізничною амуніцією. Дітей розважали аніматори,  відбувся розіграш призів.

У Києві попри воєнний стан торік дитячою залізницею скористалося понад 70 тисяч пасажирів. У 2022 році відкрили сезон Київської дитячої залізниці у червні, коли діти ще тільки починали повертатися до столиці.

"Це був перший рік повномасштабної війни, але попри це ми взяли на себе відповідальність і відкрили дитячу залізницю та продовжували навчати наше майбутнє покоління. Крім того, ми відновили практику юних залізничників на великій магістралі", — заявив член правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Перцовський.

Київська дитяча залізниця знаходиться в Сирецькому парку на вулиці Парково-Сирецька, 4. Сюди зручно доїхати кільцевою електричкою до станції Сирець.

Рух поїздів Київської дитячої зализниці здійснюється:

·       у червні, липні, серпні — з четверга по неділю;

·       у квітні, травні, вересні, жовтні — по вихідних.

Графік роботи:

·       четвер, п'ятниця — з 11:10 до 17:10;

·       субота, неділя — з 10:30 до 18:50.

Вартість квитків:

·       загальний вагон: дорослий — 100 грн, дитячий — 50 грн;

·       ретровагон: дорослий — 120 грн, дитячий — 60 грн;

·       вагон класу люкс: дорослий — 150 грн, дитячий — 100 грн;

·       відвідування Музею історії Південно-Західної залізниці — 40 грн;

·       відвідування виставки вузькоколійної залізничної ретро-техніки — 50 грн.

Довжина маршруту на Київській дитячій залізниці становить 3,7 кілометри. На залізниці працюють дві станції: Київ-Пасажирський дитячий і Залізнична. На перегоні між станціями розташована проміжна платформа Паркова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися