У Києві з озера виловили гігантську рибу: подробиці (Відео)

У Дніпровському районі української столиці з озера Райдужне виловили величезну рибу

У Дніпровському районі української столиці з озера Райдужне виловили величезну рибу. Про це стало відомо із повідомлень, які публікуються у соціальних мережах.

Відомо, що рибалка за допомогою звичайної вудки та гака виловив величезну рибу на озері Райдужне на лівому березі столиці.

На ролику можна побачити, як рибалка заходить у воду майже до пояса, підтягуючи спінінгом свою здобич, після чого гаком витягає його на берег.

За процесом спостерігає інший рибалка, і після того, як рибу-гіганта благополучно "забагрили", обидва приступають до "упаковки" улову. Киянам вдалося виловити, зважаючи на все, дуже великого товстолобика (маса цієї риби може досягати 40 кг, а довжина дорослої особини – близько одного метра).

Нагадаємо, що у країнські вчені пояснили причини сильної повені в столиці, яка спостерігається останніми днями. Нинішні підтоплення – це прояв змін клімату – вважає директор інституту водних проблем та меліорації НААН Михайло Яцюк.

За його словами, кияни є свідками проявів змін клімату. У попередні роки були бездощові та маловодні періоди.

"Ми не звикли до такої підвищеної водності. У цьому випадку зараз два процеси наклалися. Перший ми здійснюємо накопичення водних ресурсів у водосховищах Дніпровського каскаду. Друге, аномальна кількість опадів. У березні та квітні багато опадів. Тому у нас є прояви підтоплення та загрози для господарських споруд", - сказав Яцюк.

Читайте также