У Києві хочуть запровадити українську мову у всіх сферах життя: подробиці

Депутати Київської міської ради планують запровадити українську мову у всіх сферах суспільного життя на найближчі три роки – відповідний проект рішення буде розглянуто на найближчому засіданні

Депутати Київської міської ради планують запровадити українську мову у всіх сферах суспільного життя на найближчі три роки – відповідний проект рішення буде розглянуто на найближчому засіданні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, проект рішення було підписано представниками та представницями всіх фракцій Київради та зареєстровано. Йдеться про Концепцію утвердження української мови у всіх сферах суспільного життя столиці на найближчі три роки.

Нагадаємо, що у Солом'янському районі української столиці перейменували вулицю Генерала Тупікова на честь одного із лідерів Організації українських націоналістів Андрія Мельника. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

У червні минулого року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Генерала Тупікова до переліку міських об'єктів, назви яких пов'язані із РФ або її сателітами. Вулицю Генерала Тупікова було названо на честь радянського воєначальника генерал-майора Василя Тупікова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 6261 голос, набрала пропозицію на честь Андрія Мельника. Нова назва запропонована з метою вшанування українського військового та політичного діяча, одного з найближчих соратників Євгена Коновальця, співзасновника військової формації Січових Стрільців, голови Проводу Організації Українських Націоналістів, ініціатора створення Всесвітнього Конгресу Вільних Українців Андрія Мельника199.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Таня

18 квітня 2023, 09:48

Бля, у Київ наїхало стільки Лугандонятини, всюди російська мова. Коли вже цю худобу повиганяють з України!

Дмитро

18 квітня 2023, 09:47

Можливо варто почати з "Коментарии.UA"?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися