У Києві очікується серйозне покращення погоди: прогноз синоптиків

В українській столиці та на території Київської області 19 квітня очікується серйозне покращення погодних умов — синоптики дали прогноз на сьогодні

В українській столиці та на території Київської області 19 квітня очікується серйозне покращення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, буде хмарно із проясненнями. Суттєвих опадів не передбачається. Вітер східний – 7-12 м/с. Температура області підніметься до 12–17°С. У Києві очікується 13-15°С тепла.

Нагадаємо, що в українській столиці готуються до піку весняної повені, яка очікується 22 квітня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, на 8:00 19.04.2023 рівень води у м. Дніпро в межах столиці становить 9 343 см за Балтійською системою, що на 7 см менше, ніж минулої доби. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – ІІ (помаранчевий).

Поки що паводок кілька днів поспіль йде на спад. На даний момент у м. Києві не зафіксовано аварійні підтоплення.

Але продовжує спостерігатися підтоплення заплавних територій – острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Пік повені очікується 22 квітня. До критичного рівня води у Дніпрі ще 72 см (критичний рівень – 9 415 см). За всіма прогнозами – нинішня повінь не досягне цієї позначки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися