У центрі Києва забудовник почав знищувати історичні будинки: деталі

У центральній частині української столиці забудовник почав розбирати історичні будівлі на Володимирському узвозі для будівництва готельного комплексу

У центральній частині української столиці забудовник почав розбирати історичні будинки на Володимирському узвозі заради будівництва готельного комплексу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий громадський активіст Дмитро Перов.

За його словами, забудовник уже почав знімати дах занедбаних споруд першого у Києві акціонерного товариства з виготовлення штучних мінеральних вод. Йдеться про споруди на Володимирському узвозі, 4 та 6.

"Ділянка під забудову - це будівлі першої черги централізованого водопроводу Києва, збудовані ще 1871-72 рр. Цілком унікальним є двоповерховий дерев'яний житловий будинок - це одна з небагатьох уцілілих дерев'яних будівель Центрального історичного ареалу Києва. Зараз на ньому поступово почав зникати дах, недвозначний. на наміри забудовника", – написав активіст.

Він зазначив, що Київ має вдалий приклад реновації колишніх водопровідних споруд. Так, у 2003 році у будівлі водопровідної вежі (1876 року побудови) та резервуару чистої води (1909 року побудови), розташованих у Хрещатом парку, відкрито Водно-інформаційний центр "Музей води".

"Втім, якщо забудовнику вдасться виграти вирішальний суд - залишимося без Горки і без історії", - сказав Перов.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися