У Києві можуть підняти тарифи на електроенергію: названо умову

В українській столиці можуть підняти тарифи на електроенергію для відновлення енергетичної системи, яка постраждала від ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі

В українській столиці можуть підняти тарифи на електроенергію для відновлення енергетичної системи, яка постраждала від ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі. Про це стало відомо із коментаря, який дав Міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, питання щодо підвищення тарифів ще обговорюється. Він зазначив, що цей крок може допомогти з відновленням енергосистеми, яка постраждала через російські обстріли минулої осені та взимку. Галущенко заявив, що те, що енергетики утримали систему за таких важких умов, дуже великий виклик. Тому потрібно підготуватися до наступного осінньо-зимового періоду та провести ремонтну кампанію.

"Питання тарифів ще обговорюється. Але чого тільки не пишуть зараз: і 6 грн/кВт-год, і 8 грн/кВт-ч. Дивитимемося", - підсумував Галущенко.

Нагадаємо, що у комунальному підприємстві "Київський метрополітен" зробили важливе звернення до Верховної Ради щодо роботи підземки в українській столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

У метрополітені зазначають, що днями Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України підтримав та направив на розгляд депутатів законопроект №6164 "Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті".

Документ, зокрема, передбачає встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об'єкти транспорту, зокрема, метрополітен. Комунальники нагадали, що з перших днів широкомасштабного вторгнення на станціях столичного метро ховалися десятки тисяч людей. Наразі київський метрополітен працює і як транспорт, і як укриття у цілодобовому режимі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися