Зупиніть футбол. Інакше це буде другий Буковель. Кличко вимагає посилити карантин -термінова заява мера

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Уряду  з вимогою розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні.

"У столиці за останніх півтора тижня кількість хворих на коронавірус та госпіталізованих збільшилась майже вдвічі! За минулу добу виявили 999 нових випадків. І динаміка розповсюдження хвороби – загрозлива. Тому Київ звертається до Уряду: розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні. Тобто, зробити те, що сьогодні виключно в компетенції Уряду. Також звертаюся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури і Держпродспоживслужби – посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів. Зокрема, щодо проведення масових зібрань, дотримання маскового режиму, роботи торгових, розважальних закладів, ресторанів та кафе, заповненості громадського транспорту, проведення спортивних змагань", йдеться у звернені.

Бо, наприклад, на четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть багато глядачів. До 35 тисяч. У нинішній ситуації це може бути другим Буковелем

Також мер Києва наголосив, що столична влада вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів. Оскільки з 17 лютого цього року міста не мають права посилювати карантинні обмеження на своїх територіях.

Порада киянам -"Носіть маски, бо в лікарнях місць немає"

Кличко наголосив, що ситуація в місті складна. Сьогодні в стаціонарах медзакладів столиці – понад 3500 госпіталізованих пацієнтів - хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71 відсоток  – у тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії.

"З такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу, вже за кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж, досі, попри обіцянки Уряду,  для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, МОЗу та відомчих лікарнях. А це загалом – більше 11 тисяч ліжок", – наголосив Віталій Кличко. 

А бізнесу хочу сказати: будьте відповідальними – і за своє здоров’я, і за здоров’я інших людей! Контролюйте наповненість закладів та дотримання санітарних вимог! Інакше, якщо ситуація погіршиться, – заклади знову будуть зачинені!

"Коментарі" повідомляли,про те, що шкільні канікули розпочнуться в столиці вже завтра

Джерело: А бізнесу хочу сказати: будьте відповідальними – і за своє здоров’я, і за здоров’я інших людей! Контролюйте наповненість закладів та дотримання санітарних вимог! Інакше, якщо ситуація погіршиться, – заклади знову будуть зачинені!» – сказав Віталій Кличко.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися