Спалах у Києві: Держкосмос розповів, що спостерігали жителі міста

У Головному центрі спеціального контролю Державної космічної агенції прокоментували спалах в українській столиці увечері 19 квітня

У Головному центрі спеціального контролю Державної космічної агенції прокоментували спалах в українській столиці увечері 19 квітня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою установи.

За словами вчених, 19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами ДЦСК на території України зареєстровано високоенергетичну акустичну подію.

Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться у Київській області. Подія, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла до щільних шарів атмосфери, інформація уточнюється.

Нагадаємо, що в українській столиці помітили незвичайне небесне явище увечері 17 квітня – над містом з'явилися великі стовпи світла. Про це стало відомо із повідомлень, які публікуються у соціальних мережах.

Освіта світлових стовпів є досить поширеним атмосферним явищем. Сонячний стовп – один із найчастіших видів гало, оптичний ефект, що є вертикальною смугою світла, що тягнеться від сонця під час його заходу або сходу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися