Експерт розповів про падіння метеорита над Києвом

Що відомо про загадкове природне явище

В небі над Києвом спостерігали падіння метеорита. Про загадковий яскравий спалах над столицею в ефірі телеканалу "Київ" розповів експерт-аналітик з питань космічної діяльності Андрій Колесник, передають "Коментарі".

За його словами, це було звичайне природне явище, яке бачили в небі на Києвом та Київської області.

"Метеор, який ще називають в народі "болідом". Він увійшов в атмосферу майже вертикально. Спричинив дуже великий галас у Київській області. Був дуже великий вибух, вікна тріщали. Можна сказати, що розмір цього небесного тіла не перевищував десяти метрів", — зазначив Колесник.

Експерт пояснив, що такі небесні тіла, за таблицею NASA, мають спричиняти дуже невелику шкоду — якщо він вибухне біля будинку, то може вибити скло у вікнах.

"Цей метеорит менше десяти метрів, а судячи з того, що немає повідомлень, що десь постраждали будинки, то розмір такого метеориту не перевищує п’яти метрів. Три-п’ять метрів максимум розмір цього небесного тіла. Щодо його яскравості — це видовищна дія. По кольору цього вибуху ми можемо сказати, що він вказує на те, з якого матеріалу складався цей "болід". Навколо Землі нараховується близько 45 мільйонів таких невеличких небесних тіл", — розповів аналітик з питань космічної діяльності Андрій Колесник.

Нагадаємо, у Києві побачили в небі потужний спалах. Після цього в українській столиці оголосили повітряну тривогу. В Київській міській військовій адміністрації заявили, що, за попередньою інформацією, сяйво було пов'язане з падінням на Землю космічного супутника NASA, а тривогу оголосили, "аби уникнути жертв від падінь на землю уламків".

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що протиповітряна оборона України не працювала в небі над Києвом під час яскравого спалаху. NASA спростувало версію, що спалахи над Києвом пов'язані з падінням з орбіти супутника RHESSI. У Головному центрі спеціального контролю Державної космічної агенції назвали спалах над Києвом високоенергетичною акустичною подією, що, ймовірно, пов'язана з входом космічного тіла до щільних шарів атмосфери.

Читайте также