У Києві пройде тестування найновішої системи оповіщення: деталі

В українській столиці у травні проведуть випробування системи оповіщення, яку розробили в Ізраїлі

В українській столиці у травні проведуть випробування системи оповіщення, яку розробили в Ізраїлі — якщо експеримент увінчається успіхом, система запрацює ще в кількох містах України з населенням понад мільйон жителів уже влітку. Про це повідомляє видання Walla.

Створена система підключатиметься до української радіолокаційної системи і таким чином може швидше і точніше надсилати сигнали повідомлень на мобільні телефони громадян і включати звукові сигнали лише в місцях, куди можуть потрапити ракети.

Таким чином, українці в районах ракетного обстрілу матимуть більше часу, щоб дістатися захищеної зони, а громадяни, які перебувають в інших районах, зможуть безперешкодно продовжувати своє життя, зазначає видання.

Йдеться також про те, що колишній міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц уперше заявив про намір поставити систему оповіщення Україні ще у жовтні минулого року.

Міністр закордонних справ Елі Коен під час свого візиту до Києва у лютому пообіцяв, що систему буде впроваджено протягом шести місяців.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися