У Київській області заборонили продаж вінків та квітів: подробиці

У Переяславі на території Київської області заборонили продаж штучних вінків та квітів напередодні поминальних днів

У Переяславі на території Київської області заборонили продаж штучних вінків та квітів напередодні поминальних днів. Про це стало відомо з офіційного рішення, ухваленого депутатами Переяславської міської ради.

Повідомляється, що рішення було прийнято для захисту довкілля та збереження довкілля. Також мешканцям Переяславської громади заборонили використовувати, розміщувати, покладати на об'єкти благоустрою (міські, сільські цвинтарі, меморіальні комплекси, пам'ятники тощо) штучні пластмасові квіти, вінки, кошики тощо.

На цвинтарі мають розмістити відповідні оголошення, а відділ освіти міськради має провести інформаційно-просвітницьку роботу у навчальних закладах.

Нагадаємо, що на території Київської області може з'явитися новий величезний цвинтар — йдеться про меморіальне місце пам'яті загиблих українських воїнів. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий столичний активіст Дмитро Перов.

За його словами, цвинтар можуть розмістити у Биківні між Броварами та Києвом. Уряд і Міністерство ветеранів сьогодні розглядають цей варіант як найімовірніший.

Попередню ідею, яка передбачала розміщення меморіалу на Лисій горі, остаточно відхилили після додаткових консультацій з експертами та активістами.

Перов уточнює, що згідно з ескізом новий військовий цвинтар матиме три зони, а його загальна площа становитиме понад 100 гектарів.

Активіст уточнив, що уряд також розглядає варіанти розміщення цвинтаря на ВДНГ, у Берківцях, Червоному та Чайках (Святошинський ліс).



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

21 квітня 2023, 10:38

Держава повинна покращувати життя своїх громадян, приймаючи відповідні Закони. Рішення про заборону засмічення кладовищ пластиковими виробами, на мій погляд раціональне. В Україні є люди, які можуть запропонувати гарні ідеї, втілення яких матиме позитивний характер для сьогодення та для наших нащадків. З задоволенням поспілкуюся з громадянами, які бажають процвітання Україні. [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися