Метеор над Києвом: американські вчені пояснили спалах у місті

Американські вчені прокоментували проліт метеору над українською столицею ввечері 19 квітня, який спричинив яскравий спалах

Американські вчені прокоментували проліт метеору над українською столицею увечері 19 квітня, який спричинив яскравий спалах. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого Американською метеорною спільнотою.

За словами вчених, з першого погляду можна сказати, що це природний метеор, а не супутник чи якийсь вид зброї, як ракета чи дрон.

Тривалість польоту на відео відео (швидкість падіння - всього кілька секунд) відповідає природним кометним вогняним кулям.

"Це набагато швидше, ніж летить космічний сміття або навіть передова гіперзвукова зброя. Падіння космічного сміття зазвичай тривають від хвилини до декількох хвилин і рухаються дуже повільно. Кольори метеора (синій) та осколкові сплески також ідеально відповідають природному метеору", - сказали в природному метеорі.

Незважаючи на те, що про цю подію повідомляли всі провідні ЗМІ, до американської та Міжнародної метеорної організації (IMO) надійшло лише одне повідомлення про цю подію через їх спеціальний додаток.

Коли падіння метеора зафіксовано з кількох місць, можна об'єднати окремі повідомлення та визначити траєкторію, якою метеорит рухався крізь атмосферу Землі, і навіть його колишню орбіту в Сонячній системі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


андрей

21 квітня 2023, 10:35

уже и это без американских твар-й не могут объяснить!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися