У Києві з'явиться новітня система оповіщення: ЗСУ пояснили важливість

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат пояснив важливість нової системи оповіщення від Ізраїлю, яку тестуватимуть в українській столиці

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат пояснив важливість нової системи оповіщення від Ізраїлю, яку тестуватимуть в українській столиці. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, з раннього сповіщення зараз необхідна, критично важливо знати, коли стався пуск для того, щоб оперативно зреагувати і запустити системи ППО.

"Якщо існує загроза, то системи раннього виявлення можуть швидко надати таку інформацію", - сказав Ігнат.

Він зазначив, що нова система оповіщення може суттєво допомогти Україні на різних ділянках.

"Ви бачили, що сталося у Запоріжжі, коли саме з РСЗВ потрапили до житлового будинку. Снаряд летить за лічені хвилини. Коли вчасно немає інформації про таке застосування, немає часу сховатися", - резюмував спікер Повітряних Сил.

Нагадаємо, що в українській столиці у травні проведуть випробування системи оповіщення, яку розробили в Ізраїлі — якщо експеримент увінчається успіхом, система запрацює ще у кількох містах України з населенням понад мільйон жителів уже влітку. Про це повідомляє видання Walla.

Створена система підключатиметься до української радіолокаційної системи і таким чином може швидше і точніше надсилати сигнали повідомлень на мобільні телефони громадян і включати звукові сигнали лише в місцях, куди можуть потрапити ракети.

Таким чином, українці в районах ракетного обстрілу матимуть більше часу, щоб дістатися захищеної зони, а громадяни, які перебувають в інших районах, зможуть безперешкодно продовжувати своє життя, зазначає видання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися