Затоплення Києва дало користь енергосистемі: як допоміг весняний паводок

Затоплення в українській столиці внаслідок весняної повені принесло користь енергетичній системі

Затоплення в українській столиці внаслідок весняної повені принесло користь енергетичній системі, оскільки при спуску води гідроелектростанція генерує додаткову кількість енергії. Про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, дуже висока і потужна паводок є фактором, який є не лише можливістю отримання енергії для внутрішнього споживання, а й створення запасів для експорту в ЄС.

“Гідроенергетика зараз працює на 110%, як то кажуть, і вона має працювати. За такого рівня води гідроелектростанції не можуть зупиняти та збільшувати рівень води ще більше. Вони мають спускати воду та відповідно генерувати електрику, а це дуже допомагає нашій енергосистемі”, – пояснив Харченко.

У той же час, споживачам, які минулої зими запаслися генераторами, він все ж рекомендує притримувати техніку про запас, щоб бути готовими до будь-яких обставин.

“Якщо ви купили генератор, у жодному разі не продавайте. Змащення зміните, бак залийте - і нехай варто, тільки вмикайте час від часу, щоб не застоявся. Якщо ви купили павербанк, то також прочитайте інструкцію, як правильно зберігати, і потримайте ще рік. До перемоги нехай будуть”, – наголосив експерт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


педалік

24 квітня 2023, 10:14

дебільний експерт що каже про110%

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися