У Києві після вилучення техніки продовжують розбирати історичний будинок (Фото)

В українській столиці на вулиці Володимирська, 93 продовжують розбирати 130-річний будинок Марії Станіславської, відомий як "будинок із комахами"

В українській столиці на вулиці Володимирській, 93 продовжують розбирати 130-річний будинок Марії Станіславської, відомий як "будинок із комахами". Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого активістом Дмитром Перовим на його сторінці в соціальних мережах.

За його словами, будівельник на ім'я Микола вже тиждень розбирає пам'ятку архітектури. Він зазначив , що чоловік почав працювати на будівництві ще 11 квітня, але 20 числа після приписів Департаментів КМДА у нього забрали техніку.

З того часу й досі йому доводиться працювати вручну. Розбирає історичний пам'ятник Микола вдень та вночі і навіть у вихідні. Наразі його не може зупинити ні Національна поліція України, ні Київська міська прокуратура.

Нагадаємо, що у центральній частині української столиці забудовник почав розбирати історичні будівлі на Володимирському узвозі заради будівництва готельного комплексу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував відомий громадський активіст Дмитро Перов.

За його словами, забудовник уже почав знімати дах занедбаних споруд першого у Києві акціонерного товариства з виготовлення штучних мінеральних вод. Йдеться про споруди на Володимирському узвозі, 4 та 6.

"Ділянка під забудову - це будівлі першої черги централізованого водопроводу Києва, збудовані ще 1871-72 рр. Цілком унікальним є двоповерховий дерев'яний житловий будинок - це одна з небагатьох уцілілих дерев'яних будівель Центрального історичного ареалу Києва. Зараз на ньому поступово почав зникати дах, недвозначний. на наміри забудовника", – написав активіст.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися