У Київській області очікується різке погіршення погоди: прогноз синоптиків

На території Київської області 26 квітня очікується погіршення погодних умов — можливі дощ та гроза, синоптики дали прогноз на сьогодні

На території Київської області 26 квітня очікується погіршення погодних умов – можливі дощ та гроза, синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру.

За словами синоптиків, прогнозується хмарна погода з проясненнями і короткочасний дощ. Вночі температура 7 – 9 градусів, вдень 15 – 17 градусів тепла. Вітер південний 7 - 12 метрів за секунду.

Прогноз погоди по Київській області на 26 квітня: хмарно із проясненнями, уночі без істотних опадів, удень короткочасний дощ, місцями гроза. Вітер південний, 7 - 12 метрів за секунду. Температура в області вночі 5-10, вдень 14-19 градусів тепла.

Нагадаємо, що в українській столиці влітку 2023 року існує ризик віялових відключень електроенергії через необхідність ремонту мереж. Про це стало відомо із коментаря, який дав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, на повне відновлення енергосистеми України потрібно 5-7 років. Щоб енергосистема відновила хоча б довоєнний рівень потужності, доведеться витратити близько $2 млрд. На виході має бути створена нова енергосистема.

“Це буде інша енергосистема, інакше сконфігурована, набагато вуглецевіше-нейтральна, більш екологічна, ефективніша. Але з того стану, в якому ми зараз просто для того, щоб відновити хороший робочий стан, нам потрібно буде 2-2,5 роки. А для того, щоб дійти якогось дійсно надійного та нового формату енергосистеми, це 5-7 років”, — заявив Харченко.

Він зазначив, що якщо влітку віялові відключення можливі короткострокові, то на зиму варто запастися технікою ретельніше.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися