У Києві відклали подорожчання тарифів на світло: коли чекати зростання цін

В українській столиці поки не збільшуватимуть тарифи на електроенергію — Кабінет міністрів України продовжив пільгові ціни

В українській столиці поки що не збільшуватимуть тарифи на електроенергію — Кабінет Міністрів України продовжив пільгові ціни ще на місяць. Про це стало відомо з відповідного рішення, ухваленого на засіданні уряду.

За словами постійного представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука, було внесено зміни до постанови КМУ №483 щодо забезпечення суспільних інтересів на ринку електричної енергії.

Пільгові ціни продовжать діяти до 31 травня 2023 року з метою соціального захисту населення від підвищення цін. Ціни на електроенергію до кінця травня становитимуть 1,44 грн/кВт-год. та 1,68 грн/кВт-год. залежно від споживання (до 250 кВт-год та більше 250 кВт-год відповідно).

Нагадаємо, що в українській столиці влітку 2023 року існує ризик віялових відключень електроенергії через необхідність ремонту мереж. Про це стало відомо із коментаря, який дав директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, на повне відновлення енергосистеми України потрібно 5-7 років. Щоб енергосистема відновила хоча б довоєнний рівень потужності, доведеться витратити близько $2 млрд. На виході має бути створена нова енергосистема.

“Це буде інша енергосистема, інакше сконфігурована, набагато вуглецевіше-нейтральна, більш екологічна, ефективніша. Але з того стану, в якому ми зараз просто для того, щоб відновити хороший робочий стан, нам потрібно буде 2-2,5 роки. А для того, щоб дійти якогось дійсно надійного та нового формату енергосистеми, це 5-7 років”, — заявив Харченко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися