Стало відомо, коли у Києві перейменують усі вулиці, пов'язані з РФ

Стало відомо, коли в українській столиці перейменують усі вулиці та топоніми, пов'язані з Росією

Стало відомо, коли в українській столиці перейменують усі вулиці та топоніми, які пов'язані з Росією — закон про деколонізацію в населених пунктах України передбачає перейменування всіх назв міст, сіл та вулиць, пов'язаних із РФ, СРСР та Російською імперією, набув чинності 25 квітня.

Відомо, що національна комісія зі стандартів державної мови протягом двох місяців з дня опублікування цього закону має оприлюднити на своєму офіційному вебсайті перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо наведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до цих стандартів.

Рада у шестимісячний термін ухвалює рішення про перейменування населених пунктів з урахуванням пропозицій, поданих органами місцевого самоврядування, військовими (військово-цивільними) адміністраціями населених пунктів та рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.

Відповідно до закону, населені пункти не можуть мати назви, які:

- пов'язані з реалізацією російської імперської політики, що глорифікує і виправдовує російську імперську політику, зокрема назви на честь Російського царства (Московського царства), Російської імперії, Російської республіки, Російської держави, Російської Соціалістичної Федеративної Радянської Республіки, Російської Радянської Федерації Соціалістичних Республік, Російської Федерації;

- є іменами осіб, які обіймали керівні посади в органах влади та управління, політичних організаціях, партіях, збройних формуваннях вищезгаданих державних утворень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Микола

27 квітня 2023, 09:04

Слава Украине !!! Надо не только переименовать ,, улицы ,, и Прономеровать Дома !!! Чтобы было всё ясно и четко !!! Найти какой либо Адрес это большая проблема ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися