У Києві біля пам'ятника архітектури з'явилися будівельники: що відбувається

У Голосіївському районі української столиці біля однойменної вежі з'явилися будівельники

У Голосіївському районі української столиці біля однойменної водонапірної вежі з'явилися будівельники – у лютому Київська міська державна адміністрація внесла її до списку об'єктів культурної спадщини. Про це стало відомо із матеріалу видання Хмарочос.

Місцеві жителі помітили будівельників біля Голосіївської водонапірної вежі, яку у лютому Департамент охорони культурної спадщини вніс до списку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини.

Впритул до Голосіївського парку на вулиці Оріховатський шлях, між будинками 9 та 11, планується звести житловий комплекс від фірми "Голосіївські вежі". На ділянці знаходиться 70-річна водонапірна башта.

Юрист забудовника Максим Гринь пояснив, що на ділянці не проводять жодних будівельних робіт. "Ми прибираємо територію, проводимо роботи з благоустрою навколо будинку, зокрема облаштовуємо пішохідні доріжки та територію біля вхідної групи", – каже він. За погодженням із балансоутримувачем вежі (вежа знаходиться на балансі НУБіП, а власником є Міністерство освіти і науки) будівельники прибрали територію навколо неї.

За його словами, місцеві жителі контактують з архітектором, який розробляє передпроектні пропозиції щодо концепції житлового комплексу із пристосуванням водонапірної вежі.

"Ми навпаки зацікавлені у її збереженні, відновленні, пристосуванні та отриманні нової сучасної функції, яка буде узгоджена з власником вежі та, можливо, за їхньою згодою, з місцевими жителями", – переконує Гринь.

Компанія звернулася за розробкою передпроектних пропозицій до архітектора Ганни Кірій, яка контактує із місцевими жителями. Забудовник пропонує, як стверджує активне суспільство, відремонтувати вежу, а поряд збудувати шестиповерховий будинок. Водночас жителі наголошують, що ділянка має бути приєднана до Національного парку "Голосіївський".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися