Ракетний удар по Україні: на Київщині лунали вибухи, деталі від ОВА

На території Київської області та в українській столиці було чути вибухи під час ракетного удару російських окупантів у ніч проти 28 квітня

На території Київської області та в українській столиці було чути вибухи під час ракетного удару російських окупантів у ніч проти 28 квітня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської обласної військової адміністрації.

За словами чиновників, у регіоні працювали сили протиповітряної оборони. В області та столиці було чути вибухи.

Нагадаємо, що речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат пояснив важливість нової системи оповіщення від Ізраїлю, яку тестуватимуть в українській столиці. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, система раннього сповіщення зараз необхідна, критично важливо знати, коли відбувся запуск для того, щоб оперативно зреагувати та запустити системи ППО.

"Якщо існує загроза, то системи раннього виявлення можуть швидко надати таку інформацію", - сказав Ігнат.

Він зазначив, що нова система оповіщення може суттєво допомогти Україні на різних ділянках.

"Ви бачили, що сталося у Запоріжжі, коли саме з РСЗВ потрапили до житлового будинку. Снаряд летить за лічені хвилини. Коли вчасно немає інформації про таке застосування, немає часу сховатися", - резюмував спікер Повітряних Сил.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися