Ракетний удар по Києву: в адміністрації розповіли про падіння уламків

В Оболонському районі української столиці внаслідок ракетного удару російських окупантів упали уламки однієї із збитих цілей

В Оболонському районі української столиці внаслідок ракетного удару російських окупантів упали уламки однієї із збитих цілей. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, ворог завдав удару стратегічними бомбардувальниками. У межах повітряного простору Києва протиповітряна оборона збила 11 крилатих ракет і два безпілотники.

Прильотів чи руйнувань не зафіксовано. В Оболонському районі уламки ракет впали на лінію електропередач та дорожнє покриття.

Нагадаємо, що речник Повітряних Сил Збройних Сил України Юрій Ігнат пояснив важливість нової системи оповіщення від Ізраїлю, яку тестуватимуть в українській столиці. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами, система раннього сповіщення зараз необхідна, критично важливо знати, коли відбувся запуск для того, щоб оперативно зреагувати та запустити системи ППО.

"Якщо існує загроза, то системи раннього виявлення можуть швидко надати таку інформацію", - сказав Ігнат.

Він зазначив, що нова система оповіщення може суттєво допомогти Україні на різних ділянках.

"Ви бачили, що сталося у Запоріжжі, коли саме з РСЗВ влучили в житловий будинок. Снаряд летить за лічені хвилини. Коли вчасно немає інформації про таке застосування, немає часу сховатися", - резюмував спікер Повітряних Сил.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися