У КМДА зробили важливу заяву про перейменування станцій метро: деталі

У Київській міській раді заявили про перенесення термінів перейменування майбутньої станції київського метрополітену "Проспект Правди" на "Варшавську"

У Київській міській раді заявили про перенесення термінів перейменування майбутньої станції київського метрополітену "Проспект Правди" на "Варшавську". Про це стало відомо з інтерв'ю голови комісії з культури, туризму та громадських комунікацій Вікторії Мухи виданню Главком.

За її словами, у цьому випадку для перейменування станції "Проспект правди" доведеться дочекатися закінчення будівництва, тому назву "Варшавська" станція носитиме вже після введення в експлуатацію.

"До нас звернувся метрополітен і пояснив: якщо змінити назву зараз, доведеться вносити коригування до проектної документації та знову отримувати дозвіл на проведення робіт. Навряд чи це можна назвати раціональним шляхом, тому ми приймаємо рішення зараз і чекаємо на закінчення будівництва станції, яка носитиме назву "Варшавська", – розповіла Вікторія Муха.

Наразі у Києві перейменували близько 70% загального списку перейменувань. Залишається близько 60 вулиць та об'єктів, які ще потрібно перейменувати.

На найближчому засіданні Київради, сподівається Муха, буде підтримано довгоочікуване перейменування станції метро "Площа Льва Толстого" на станцію "Площа українських героїв", а станція "Дружби народів" стане "Зверинецькою".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися