У Києві з травня скасовують важливе обмеження для водіїв: деталі

В українській столиці з 1 травня скасовують важливе обмеження для водіїв автомобільного транспорту

В українській столиці з 1 травня скасовують важливе обмеження для водіїв автомобільного транспорту — згідно з правилами дорожнього руху для водіїв скасовується обов'язкове включення ближнього світла фар чи денних ходових вогнів за межами населених пунктів.

Щороку такі обмеження запроваджуються з 1 жовтня до 1 травня. Таке правило пов'язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період. У зазначений період водії (від 1 жовтня до 1 травня) зобов'язані включати ближнє світло фар або денні ходові вогні. Штраф за правопорушення становить 425–510 грн.

Нагадаємо, що в українській столиці та на території Київської області почнуть працювати камери фіксації правопорушень водіями. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого заступником начальника Патрульної поліції України Олексієм Білошицьким.

За його словами, 28 квітня відновлюється робота комплексів автоматичної фіксації правопорушень, які функціонували до початку великої війни.

Список адрес:

- Київ (два комплекси) - просп. Голосіївський, 96, напрямок приладу вул. Виставкова (обмеження швидкості 50 км/год) та вул. Теодора Драйзера, 9, напрямок приладу просп. Червоної Калини (обмеження швидкості 50 км/год).

Київська область (чотири комплекси) — на 35 км 240 автодороги М-05 напрямок напряму приладу м. Київ (обмеження швидкості 50 км/год), на 14 км 016 автодороги Р-01 напрямок приладу м. Київ (обмеження швидкості 50 км /год), на 26 км 050 автодороги Н-01 напрямок приладу м. Київ (обмеження швидкості 50 км/год), на 101 км 400 автодороги М-03 напрямок приладу м. Київ (обмеження швидкості 110 км/год).

Читайте также