У Києві може з'явитися вулиця імені Героїв Бахмута: подробиці

В українській столиці хочуть перейменувати проспект Володимира Івасюка на Оболоні (колишній Героїв Сталінграда) на проспект Героїв Бахмута

В українській столиці хочуть перейменувати проспект Володимира Івасюка на Оболоні (колишній Героїв Сталінграда) на проспект Героїв Бахмута. Про це стало відомо з петиції, яка була опублікована на сайті Київської міської ради.

За словами автора, "враховуючи стару назву Героїв Сталінграда, потрібно показати зв'язок поколінь та героїзм наших захисників, які захищають наші міста, як їхні прадіди у 1943 році".

"Битва за Бахмут перевищила в часі Сталінградську, подвиг наших хлопців заслуговує на негайне визнання в назві проспекту, по якому зареєстрований і проживав наш президент. Наша підтримка надасть захисникам сили та бойовий дух у боротьбі. Назва буде гармонійною з вул. Героїв Полку Азов", — сказано у петиції.

Нагадаємо, що закон про деколонізацію в населених пунктах України передбачає перейменування всіх назв міст, сіл та вулиць, пов'язаних з РФ, СРСР та Російською імперією, набув чинності 25 квітня.

Національна комісія зі стандартів державної мови протягом двох місяців з дня опублікування цього закону має оприлюднити на своєму офіційному вебсайті перелік сіл, селищ, міст, назви яких не відповідають стандартам державної мови, та рекомендації щодо приведення назв таких сіл, селищ, міст у відповідність до цими стандартами.

Рада у шестимісячний термін ухвалює рішення про перейменування населених пунктів з урахуванням пропозицій, поданих органами місцевого самоврядування, військовими (військово-цивільними) адміністраціями населених пунктів та рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися