У Києві у парку Політеху з'явилася нова алея сакур: деталі (Відео)

В українській столиці на вулиці Борщагівській у парку Київського політехнічного інституту з'явилася нова алея сакур

В українській столиці на вулиці Борщагівській у парку Київського політехнічного інституту з'явилася нова алея сакур, закладена студентами та викладачами закладу. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою КПІ.

Як повідомили у виші, висаджували молоді дерева студенти та викладачі університету. Саджанці сакур університет отримав у рамках ініціативи приватного бізнесу.

Нагадаємо, що у Шевченківському районі української столиці на території Сирецького парку з'являться унікальні рослини – навколо пішохідного світломузичного фонтану висадять саджанці гліцинії. Про це стало відомо із офіційного повідомлення комунального підприємства "Київзеленбуд".

У Сирецькому парку навколо пішохідного світломузичного фонтану монтують металеві опори для ліан. У них висадять саджанці гліцинії. Висота опори сягатиме 3,5 метра.

Гліцинія – кучерява рослина, квітуча суцвіттями довжиною до 30 см бузкового, рожевого або білого кольору. Вістерія, як називають гліцинію, росте досить швидко.

Так, за сприятливих умов за сезон може додати 5 метрів заввишки. Гліцинія дуже популярна у європейських містах, наприклад у Парижі та Барселоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися