У Києві на Пріорці знищують унікальний архітектурний об'єкт (Фото)

У Подільському районі українській столиці на Пріорці знищують унікальну модерністську зупинку громадського транспорту

У Подільському районі українській столиці на Пріорці знищують унікальну модерністську зупинку громадського транспорту. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували активісти архітектурної спільноти Ukrainian Modernism.

За їхніми словами, на розі Вишгородської та Пріорської помітили людей у комунальній уніформі. Вони розбирали транспортну зупинку "Пріорська".

Зупинка має історичну, культурну та архітектурну цінність. Вона є зразком архітектури модернізму та відображає дизайн малих архітектурних форм другої половини XX століття, відзначають активісти. Більше того, зупинку створено за індивідуальним проектом. Таких немає. Незважаючи на це, комунальники вже здерли 70% дерев'яного покриття із зупинки.

"Необхідно негайно зупинити демонтажні роботи і повернути назад оригінальне дерев'яне оздоблення зупинки", - закликають активісти.

Як повідомляють у спільноті архітекторів, "Київпастранс" почав ставити на зупинках сірі МАФи з відділеннями під кіоски у 2019 році. У таких зазвичай продають цигарки.

Комунальники ставили МАФи навіть там, де вже розташовані зупинки, як у випадку з рогом Вишгородської та Пріорської. МАФ із відділенням під цигарки тут з'явився навесні 2022 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися