Київські зоозахисники врятували лебедя, пораненого мисливцями (ФОТО)

Птаха було доправлено до Центру порятунку диких тварин

Київські зоозахисники допомогли лебедю, в якого стріляли мисливці. Про це повідомляє Команда порятунку тварин міста Києва, передають "Коментарі".

Про пораненого птаха столичним зоозахисникам повідомили з Вінницької області, села Агрономічне. У птаха було сильно поранено крило, він не міг літати. Порятунок виявився складним завданням. За день з метою порятунку екіпаж проїхав понад 700 кілометрів.

Озеро, на якому жив лебідь, було щільно вкрито густим очеретом, в якому він добре переховувався. Через невелику глибину водойми моторний човен не міг пройти за птахом, отже рятувальникам тварин довелося продиратися через очерет пішки.  

"Лебідь водив рятувальників за ніс більше трьох годин. Рибалки, що спостерігали за пошуками з протилежного берега довго сміялися, спостерігаючи за тим, як пошукова група залізає в черговий густий острівець очерету, а з іншого боку тишком-нишком, пригнувши голову, щоб бути непомітним, випливає лебідь і ховається вже в наступному кущі", - йдеться у повідомленні.

Після виснажливої погоні лебедя вдалося знайти та відловитиУ птаха сильно понівечено крило, травма дуже складна. Його було доправлено до Центру порятунку диких тварин. 

Нагадуємо, що у Борисполі Київської області сліпому єноту Лакі провели унікальну операцію з заміни кришталиків обох очей. Ветеринарний офтальмолог Богдан Музичук провів перше в Україні хірургічне видалення катаракти обох очей єноту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися