На Київщині ППО збила ударний БПЛА "Байрактар": подробиці

На території Київської області протиповітряна оборона збила ударний безпілотник "Байрактар", який втратив керування під час планового польоту

На території Київської області протиповітряна оборона збила ударний безпілотник "Байрактар", який втратив керування під час планового польоту. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Повітряних Сил Збройних Сил України.

Військові заявляють, що 4 травня близько 20:00 на Київщині під час планового польоту втратив управління БПЛА Bayraktar TB2.

Оскільки неконтрольоване перебування БПЛА в небі столиці могло призвести до небажаних наслідків, було ухвалено рішення щодо застосування розрахунків мобільних вогневих груп.

“Цiль – знищена! Жаль, але це техніка, і такі випадки бувають”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок нічної атаки російських окупантів на українську столицю 4 травня зафіксовано падіння близько 10 уламків дронів-камікадзе та ракет у трьох районах. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, уламки збитих цілей впали на вулиці у Шевченківському, Подільському та Печерському районах міста. Пошкоджено автомобілі та дорожнє покриття. Постраждалих немає.

Окупанти атакували українську столицю дронами-камікадзе та, попередньо, балістичними ракетами в ніч проти 4 травня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

Противник влаштував комплексну атаку на Київ із застосуванням безпілотників та балістичних цілей. Він зазначив, що протиповітряна оборона збила всі ракети та дрони.

Читайте также