На Київщині з'явиться новий ландшафтний заказник: що відомо

В Ірпені на території Київської області з'явиться новий ландшафтний заказник місцевого значення "Річка-Герой Ірпінь"

В Ірпені на території Київської області з'явиться новий ландшафтний заказник місцевого значення "Річка-Герой Ірпінь". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого міським головою Ірпеня Олександром Маркушиним.

За його словами, із задання заказника виключить можливість будівництва на території охоронної зони (50 метрів від річки). Також охоронятиметься екологічний стан річки.

Поки що план заказника не погоджений через питання відновлення транспортної інфраструктури міста. Він зазначив, що , наприклад, не враховано відновлення мосту в селі Романівка та інших мостів через річку.

Реалізацію проекту буде обговорено під час приїзду представників американської архітектурної компанії Genser. Компанія вже півроку допомагає з відновленням Ірпеня, зокрема розробляє план міста, де одним із головних пунктів є річка Ірпінь.

Нагадаємо, що у Деснянському районі української столиці хочуть створити унікальний ландшафтний заказник – територію лісових кварталів № 70, 71, 77, 78 Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" хочуть оголосити ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". Про це повідомила прес-служба Київської міської ради.

Його орієнтовна площа – 125 га, повідомляє прес-служба Київської міської ради. У ході дослідження лісових кварталів екологи виявили низку представників флори та фауни, занесених до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Зокрема, серед рослин - лілію лісову, пролісок білий, сон розкритий, багатоніжку звичайну, спарасис кучерявий.

Серед тварин — чаплю велику білу, болотяну європейську черепаху, кумку червонобрюху, жовчну сиву, жука-плоскотелку червоного, повідомила депутат Київради Юлія Лимар.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися