Синоптики повідомили, яку погоду очікувати на Новий рік

Найближчі три доби слід очікувати теплу погоду з температурою 2-8° тепла

В Україні на Новий рік очікується відлига, температура підвищиться до 0°-4° тепла. Про це повідомив провідний синоптик українського Гідрометцентру Наталя Голиня.

Повідомляється, що за сьогоднішніми розрахунками, буде знову відлига. Найближчі три доби слід очікувати теплу погоду з температурою 2-8° тепла, потім зниження температури до 0-5° морозу вночі до 30 грудня, а з 31 грудня та 1 січня знову відлига та підвищення температури до 0° та 4° тепла. За її словами, невеличкий сніг очікується 28 та 29 грудня, а коли відбудеться підвищення температури, то сніг буде з переходом в дощ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою. Завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух розповіла, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тобто, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць. Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.

Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися