У Києві можуть перейменувати вулицю на честь загиблого Героя України: деталі

У Печерському районі української столиці хочуть перейменувати вулицю Німанську на честь Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою з російськими окупантами в районі Бахмута

У Печерському районі української столиці хочуть перейменувати вулицю Німанську на честь Героя України Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла, який загинув у бою із російськими окупантами в районі Бахмута. Про це стало відомо із відповідної петиції на сайті Київради, яку зареєструвала відома актриса Ада Роговцева.

Відомо, що петиція набрала понад 12 500 підписів, що є вдвічі більшою кількістю голосів, необхідних для розгляду міською владою. Неманська вулиця знаходиться в Печерському районі столиці і названа на честь річки Неман, що протікає в Калінінградській області РФ.

"Російські топоніми не повинні бути увічнені в міському просторі столиці України. Київ повинен поважати Героїв, які віддали життя за Незалежність України. Так Вінчі", - написала Роговцева.

Дмитру Коцюбайлу було 27 років. На війну пішов у віці 18 років і всі ці роки продовжував боронити державу. У 2014 році він отримав тяжке поранення у Пісках Донецької області.

Після одужання повернувся на фронт. Молодший лейтенант, командир батальйону "Вовки Да Вінчі" у складі 67-ї окремої механізованої бригади. Глава держави своїм указом надав Дмитру у 2021 році звання Героя України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися