Військові відповіли, чому ракети та дрони не збивають на підльоті до Києва

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чому сили протиповітряної оборони не збивають усі ракети та дрони на підльоті до української столиці

У Київській міській військовій адміністрації розповіли, чому сили протиповітряної оборони не збивають усі ракети та дрони на підльоті до української столиці. Про це стало відомо із коментаря, який дав речник КМВА Михайло Шаманов журналістам каналу ICTV.

За його словами, військові не можуть розосередити сили ППО по кордону, наприклад, так чи інакше, вони зосереджені біля важливих об'єктів, а сама столиця є важливим об'єктом.

"Звичайно, ми хотіли б більше Сили протиповітряної оборони, щоб вони збивали всі дрони та ракети на підльоті, тобто ще на кордоні, але насправді поки що це неможливо", - сказав Шаманов.

Нагадаємо, що в міністерстві внутрішніх справ України показали вбиту ракету російських окупантів, яка впала, яка була збита протиповітряною обороною і впала в Голосіївському районі української столиці. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба МВС.

Повідомляється, що у дворі приватного будинку було виявлено уламки збитої ракети противника, загоряння було оперативно ліквідовано. На щастя, руйнувань та постраждалих немає. У МВС подякували воїнам ППО за оборону.

У столиці було атаковано ракетами типу Х-101 (Х-555), які запустили зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС вранці 9 травня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися