Відключення світла у Києві: стало відомо, чи будуть обмеження у травні

У Міністерстві енергетики України розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у травні 2023 року

У Міністерстві енергетики України розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у травні 2023 року. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою відомства.

За словами енергетиків, останніми днями в деяких ЗМІ поширюється недостовірна інформація про нібито запровадження у травні графіків обмежень постачання електроенергії побутовим споживачам.

Міністерство енергетики України офіційно заявляє: ця інформація не відповідає дійсності. Запровадження жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується.

Зазначається, що зараз триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону. Зокрема, Міненерго спільно з усіма енергетичними компаніями країни, які генерують, передають та розподіляють електроенергію, склали оптимізований графік ремонтів.

У міністерстві зазначили, що відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися виключно через пошкодження російськими окупантами об'єктів генерації та мережевої інфраструктури.

"Майже три місяці, незважаючи на терор ворога та обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання. Завдяки злагодженій роботі всіх видів генерації вдалося скасувати обмеження постачання електроенергії споживачам", - додав міністр енергетики Герман Галущенко.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися