У Києві в повітрі виявили перевищення рівня забруднення у декілька разів

Фахівці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського проаналізували 1536 проб повітря

У Києві в повітрі виявили перевищення рівня забруднення у 5 разів. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу, передають "Коментарі".

Фахівці Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського проаналізували 1536 проб повітря. У повітрі Києві протягом тижня з 1 по 6 травня виявлено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду азоту у 5,4 рази.

Порівняно з попереднім тижнем, дещо підвищився рівень забруднення діоксидом азоту, формальдегідом та діоксидом сірки. Про це йдеться у щотижневому звіті про забруднення повітря від Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії, перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) за середньодобовим вмістом діоксиду азоту становило: 

- у 5,4-4,7 рази - на вулиці Скляренка та Бессарабській площі (3-4 травня);

- у 1,8-4,4 рази - на площах Деміївській та Галицькій, проспектах Оболонському, Науки та Берестейському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Гетьмана Павла Полуботка, Інженера Бородіна та Каунаській.

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом діоксиду сірки: 

- у 1,4-2,1 рази – на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, проспектах Оболонському та Берестейському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Гетьмана Павла Полуботка, Інженера Бородіна, Каунаській та Семена Скляренка; 

Перевищення ГДК за середньодобовим вмістом формальдегіду: 

- у 1,6-2,2 рази - на площах Деміївській, Бессарабській та Галицькій, проспектах Оболонському та Берестейському, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, вулицях Академіка Стражеска, Гетьмана Павла Полуботка, Каунаській та Скляренка.

Нагадуємо, що в Київській області прокуратура вимагає у лісового господарства відшкодувати 2,6 млн грн шкоди, заподіяної незаконною порубкою дерев.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися