Землі Голосіївського парку в Києві врятували від забудови

Державі повернуто землі Національного природного парку «Голосіївський»

За позовами прокуратури державі повернуто землі Національного природного парку "Голосіївський" у Києві вартістю 130 мільйонів гривень. Раніше земельні ділянки були неправомірно передані у приватну власність під забудову. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

На виконання рішень суду за позовами Бучанської окружної прокуратури у державну власність повернуто 2,5 га земель природно-заповідного фонду Національного природного парку "Голосіївський".

Прокурори встановили факт неправомірної передачі Коцюбинською селищною радою 19 земельних ділянок у приватну власність під забудову, відреагували на порушення законодавства, та звернулися з позовними заявами до суду, захищаючи інтереси держави.

Ірпінський міський суд Київської області задовольнив позовні вимоги прокуратури і повернув державі землі загальною вартістю 130 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що в Києві прокуратура відстояла у Верховному Суді рішення про повернення місту приміщення в будинку-пам’ятці архітектури. Громаді повернуть комунальне майно, яке вибуло з її власності на підставі підроблених документів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися