Проїзд у Києві: поліція не має права штрафувати маршрутки при тривозі

Співробітники поліції не мають права штрафувати маршрутки в українській столиці за рух під час повітряної тривоги

Співробітники поліції не мають права штрафувати маршрутки в українській столиці за рух під час повітряної тривоги. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого громадською ініціативою Пасажири Києва.

За словами активістів, у Патрульній поліції Києва заявили, що Кодекс України про Адміністративні порушення не містить норм, згідно з якими поліція може притягувати водіїв до відповідальності за перевезення пасажирів під час тривоги.

У "Пасажирах Києва" закликають припинити дискримінувати пасажирів комунального транспорту на користь приватних перевізників.

Нагадаємо, що в автобусах та маршрутних таксі української столиці впровадили революційне нововведення - водіям заборонили включати музику в салоні. Про це стало відомо з відповідного рішення, ухваленого Кабінетом міністрів України, передає прес-служба уряду.

У рішенні сказано, що зараз водії автобусів мають право не допускати в салон пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

Також водіям заборонили включати до автобусів музику чи фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть включати лише тоді, коли пасажир не заперечує.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися